طرز تهیه دلمه برگ کلم با رب انار برای شب یلدا
ideahonari | دوشنبه, ۳۰ آذر ۱۳۹۴، ۰۶:۱۸ ب.ظ
آماده سازی: 1 ساعت - مدت انتظار: 1 ساعت - مجموعاً: 2 ساعت
مواد اولیه برای دلمه برگ کلم:
برنج 1پیمانه
گوشت (چرخکرده) 200گرم
آب 1چهارم پیمانه
پیاز (نگینی شده) 1عدد
گوجه فرنگی (متوسط و نگینی شده) 2عدد
سیر 1بوته
جعفری (ساطوری شده) 3قاشق سوپخوری
رب انار 4قاشق سوپخوری
فلفل 1قاشق چایخوری
کره 30گرم
نمک به میزان لازم
کلم برگ (حدود 2کیلو) 1عدد
روغن به میزان لازم
مواد سس
آب 2و نیم پیمانه
رب انار 4قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
کاری (پودر) 1قاشق چایخوری
طرز تهیه دلمه برگ کلم :
ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت 1 تا 2 ساعت به همراه مقداری نمک خیس کنید. سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن کاملاً خارج شود. گوشت، آب، پیاز، گوجهفرنگی، 1 تا 2 حبه سیر رنده شده، جعفری، ربانار،فلفل ،کره، نمک و فلفل را با برنج مخلوط کنید تا به خورد هم بروند. کلمبرگ را از وسط نصف کرده یا برگ برگ کنید. داخل آب و نمک در حال جوش بیندازید و بگذارید 7 تا 10 دقیقه بجوشد تا کلمبرگها نرم شوند. سپس آبکش کرده بگذارید سرد شود. قسمت سفت وسط برگها را جدا کرده و به اندازه کف دست ببرید. مقداری از مایه دلمه را وسط برگ گذاشته و به شکل بقچهای یا رولت بپیچید. ته قابلمه را روغن ریخته و تعدادی برگ ته قابلمه بچینید. دلمهها را کنار هم روی برگها قرار دهید. وقتی یک ردیف چیده شد، 2 تا 3 حبه سیر روی دلمهها قرار داده و یک ردیف دیگر دلمه بچینید. همینطور تا آخر ادامه دهید. برای تهیه سس، آب، رب انار، نمک و پودر کاری را با هم مخلوط کرده و روی دلمهها بریزید سپس یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید تا موقع پخت باز نشوند. به مدت 45 تا 60 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید بپزد. وقتی آب دلمه کشیده شد در ظرف چیده، روی آن را با رب انار تزیین کنید.
نکات:
1)موقع چیدن دلمهها در قابلمه آنها را فشرده و چسبیده به هم بچینید تا موقع پخت باز نشوند.
2)بهترین ادویه برای استفاده در این غذا ترکیبی از پودرتخمگشنیز، پودر زیره سبز، پودر تخمخردل، فلفل سیاه، پودر تخم شنبلیله، پودر فلفل قرمز، پودر زنجبیل، زردچوبه، دارچین و میخک میباش
3)بهتر است موقع جوشاندن برگها کمی زعفران هم به آب اضافه کنید تا دلمه های شما خوشرنگ تر شوند.
4)اگر بیشتر طرفدار غذاهای ترش هستید مقداری گرد لیمو یا گرد غوره یا آبلیمو یا آبغوره به سس اضافه کنید.