ایده های هنری

طرز تهیه دلمه برگ کلم با رب انار برای شب یلدا

ideahonari | دوشنبه, ۳۰ آذر ۱۳۹۴، ۰۶:۱۸ ب.ظ

آماده سازی: 1 ساعت - مدت انتظار: 1 ساعت - مجموعاً: 2 ساعت 


مواد اولیه برای دلمه برگ کلم:


برنج 1پیمانه


گوشت (چرخکرده) 200گرم


آب 1چهارم پیمانه


پیاز (نگینی شده)  1عدد


گوجه فرنگی (متوسط و نگینی شده)  2عدد


سیر  1بوته


جعفری (ساطوری شده) 3قاشق سوپخوری


رب انار 4قاشق سوپخوری


فلفل 1قاشق چایخوری


کره 30گرم


نمک به میزان لازم


کلم برگ (حدود 2کیلو) 1عدد


روغن به میزان لازم


 مواد سس


آب 2و نیم پیمانه 


رب انار 4قاشق سوپخوری


نمک به میزان لازم


کاری (پودر) 1قاشق چایخوری


طرز تهیه دلمه برگ کلم :

ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت 1 تا 2 ساعت به همراه مقداری نمک خیس کنید. سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن کاملاً‌ خارج شود. گوشت،‌ آب، پیاز، گوجه‌فرنگی،‌ 1 تا 2 حبه سیر رنده شده،‌ جعفری،‌ رب‌انار،فلفل ،کره،‌ نمک و فلفل را با برنج مخلوط کنید تا به خورد هم بروند. کلم‌برگ را از وسط نصف کرده یا برگ برگ کنید. داخل آب و نمک در حال جوش بیندازید و بگذارید 7 تا 10 دقیقه بجوشد تا کلم‌برگ‌ها نرم شوند. سپس آب‌کش کرده بگذارید سرد شود. قسمت سفت وسط برگ‌ها را جدا کرده و به اندازه کف دست ببرید. مقداری از مایه دلمه را وسط برگ گذاشته و به شکل بقچه‌ای یا رولت بپیچید. ته قابلمه را روغن ریخته و تعدادی برگ ته قابلمه بچینید. دلمه‌ها را کنار هم روی برگ‌ها قرار دهید. وقتی یک ردیف چیده شد، 2 تا 3 حبه سیر روی دلمه‌ها قرار داده و یک ردیف دیگر دلمه بچینید. همین‌طور تا آخر ادامه دهید. برای تهیه سس، آب،‌ رب انار،‌ نمک و پودر کاری را با هم مخلوط کرده و روی دلمه‌ها بریزید سپس یک بشقاب روی دلمه‌ها قرار دهید تا موقع پخت باز نشوند. به مدت 45 تا 60 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید بپزد. وقتی آب دلمه کشیده شد در ظرف چیده، روی آن را با رب انار تزیین کنید.


نکات:

1)موقع چیدن دلمه‌ها در قابلمه آن‌ها را فشرده و چسبیده به هم بچینید تا موقع پخت باز نشوند.

2)بهترین ادویه برای استفاده در این غذا ترکیبی از پودرتخم‌گشنیز، پودر زیره سبز، پودر تخم‌خردل، فلفل سیاه،‌ پودر تخم شنبلیله، پودر فلفل قرمز، پودر زنجبیل، زردچوبه،‌ دارچین و میخک می‌باش

3)بهتر است موقع جوشاندن برگها کمی زعفران هم به آب اضافه کنید تا دلمه های شما خوشرنگ تر شوند.

4)اگر بیشتر طرفدار غذاهای ترش هستید مقداری گرد لیمو یا گرد غوره یا آبلیمو یا آبغوره به سس اضافه کنید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی